pátek 27. května 2016

P7: Den 148.

Včera cyklovýlet, dnes tudíž pěškovýlet. Toník nás nechává spát až do sedmi (se vsuvkou na mléko okolo 5:15). Po nezbytném kolečku ranních procedur se autem přesouváme do Třeboně. Nejprve nepříliš poeticky ke Kauflandu, kde činíme velký nezbytný nákup. Toník získává nový bagr na písek, i tak je to na něj až moc dlouhé. Kratičký přejezd blíže k centru a hurá na průzkum Třeboně. Procházíme náměstí, navštěvujeme IC, Toník sleduje vykládání sudů piva z auta, procházíme se po nádvoří Třeboňského zámku a poté už míříme k rybníku Svět. Cílem dnešního výletu je ho obejít kolem dokola.
Cesta nás nejprve vede ke Schwarzenberské hrobce. Kousek před ní obědváme Toníčka a ukládáme ho ke spaní. Posléze pokračujeme k hrobce a pak dále. Cesta mezi stromy je příjemné, dlouhé úseky beze stromů nepříjemné - horko. Toník spí cca hodinu, kus cesty ještě aspoň leží, ale v lesnatém úseku se definitivně probouzí. Užívá si chůze po lesních cestách, zkoumá vše možné i nemožné. Tento úsek si všichni užíváme. Tím ale idyla končí. Letmý pohled na předpověď počasí hlásí, že se na nás blíží bouřka a my ještě ani nejsme v půlce. Pokračujeme dále. Doufáme, že máme dostatek času. Po nějaké době nám čím dál více zatahující se obloha hlásí, že tomu tak není. Toník tak zůstává v kočárku a nasazujeme rychlejší tempo. Tímto se mi výlet přestává líbit. Je horko, kočárek těžký a nás čeká jen několik kilometrů po sluníčku.
Happyend se konal. Při skládání kočárku do auta nás zastihly první kapky. První a jediné. Bouřce jsme odjeli. V nohách 13 km.
Toník druhý den bez kojení. Dnes se ale několikrát dožadoval.



Žádné komentáře:

Okomentovat