pátek 1. ledna 2016

P7: Den 1.

Nový rok. Nový projekt. Byť ještě mám prázdninové resty v tom minulém. Ale to doplním. Nová kronika našeho života. Tak se necháme překvapit, co nám rok 2016 přinese a co si pro nás připraví za zážitky a překvapení.

Ráno se mi moc vstávat nechtělo. Toník je ale přesný budík, který teď budí pár minut před půl sedmou. Kdyby ale předtím nebudil ještě v půl šesté, bylo by to ještě milejší:-)
Dopoledne se plácáme doma, hrajeme si, vařím. Pro Toníčka polévku, pro nás čočku. Tu ochutnává i Toník, chutná mu. Pokračujeme v režimu jen jedno denní spaní - kolem poledne je už trochu krize. Rychle dovařuji oběd a Toník jde spinkat. Doufám, že bude spát alespoň hodinu, ať si odpočine. Naštěstí spí opět skoro 2 hodiny, tak spokojenost. Honzi zatím jde na kolo. Je to jeho tradice - zahájit nový rok cyklistickou projížďkou. Jen tedy už nejezdí hned po půlnoci. Pak se balíme a jedeme se ještě jednou pokochat na vánoční výstavu do Betlémské kaple. Toník je v sedmém nebi. Pozoruje ryby v kádi, mlýnské kolo a hlavně se může vyřádit na pískovišti. Proto je dost roztrpčen, když už musíme jet domů. Ještě se zde potkáváme s Honziho rodiči a pak už směr moji rodiče. Zde pozorujeme novoroční ohňostroj, popřejeme si do nového roku, Toník se vyřádí s babičkou, ale i zde to rychle uteče a po půl sedmé hurá domů.


2 komentáře:

  1. Opět jsme letos výstavu nestihli, což mě hodně mrzí. Nechávala jsem to na poslední chvíli těsně před vánoci, a pak choroby rozhodly jinak. Příští rok snad vyrazíme hned po otevření.
    Moc dobře si pamatuji, jak s oběma dětmi jsme měla peklo s denní spaním těsně po prvním roce. Jedno spaní za den bylo málo, dvě byly moc. Dost dlouho to trvalo, než se srovnaly na jedno spaní. Pevné nervy, ono se to opravdu srovná.
    Krásný nový rok!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že jste výstavu nestihli, ale chápu, že plány jsou plány, ale realita s dětmi pak trochu jiná. Ještě je otevřeno zítra. A pak zase za rok:-)
      Přechod ze dvou na jedno denní spaní mi ani tak nevadí. Už tak tři týdny je jasné, že k tomu dojde. Zkoušeli jsme to prvně asi před 14 dny, ale to se nepovedlo - sice dopoledne vydržel, ale odpoledne spal jen 3/4 hodiny, což bylo málo. Tak jsme se vrátili ke dvoum spaním, byť tedy to dopolední bylo 20-30 minut - tedy přesně na dosnídání se, hygienu, ranní poklizení a na to kafe už čas nezbyl:-) Teď to vypadá, že už to bude fungovat. Tak snad to bude šlapat. Víc mě tedy ničí to noční Toníkovo vstávání. Tam je to nějaký začarovaný kruh z kterého nejde jít ven. Tak snad z něj vyroste:-)
      Také krásný nový rok, hlavně hodně zdraví, málo chorob a hodně pohody!

      Vymazat