pátek 8. března 2013

P4: Žirafě-divadelní - Den 67.

Dnes je MDŽ - jak už asi 2 roky slavíme - Mezinárodní den žiraf. A taky má Gábina svátek... Což spolu dost souvisí... Fotka ilustrační, z loňského posledního lednového dne.

A já jsem dnes dostala růžičku od svého báječného muže, jsme spolu doma a večer jdeme do divadla:-)
Venku hnusně pošmourno a mě se nechce nic dělat.
























Divadlo bylo moc fajn. Tip hry, kterou jsem ještě neviděla. Děj se odehrával ve dvou časových rovinách, které se na konci zajímavě propojily. Bylo o čem přemýšlet i čemu se smát a k tomu skvělé herecké obsazení.

Ostatní světy, divadlo ABC
(text i fotka je vypůjčena ze stránek divadla - http://www.mestskadivadlaprazska.cz/inscenace/41/Ostatni-svety/)

"Hra o touze po lásce, o osamělosti a svobodě, které mohou být požehnáním stejně jako prokletím.
Historička (Stanislava Jachnická) těsně na prahu středních let si splní svůj sen a koupí si starý dům. Dům s duší a s minulostí, která není zdaleka tak mrtvá, jak by se zdálo. Začátek nového života je příležitostí k účtování s matkou (Dana Syslová), nevlastní sestrou (Dana Batulková), otcem, s minulostí, tou vlastní i tou, která se skrývá v minulosti domu. Současný ženský úděl je konfrontován s historií, která ho určila. Příběh viktoriánských žen, jejichž životy ničila podřízenost, závislost a ortodoxní lpění na rodině, a které tolik bojovaly za svobodu a rovnoprávnost, se střetává s těmi, které to s rovnoprávností a svobou přehnaly tak dokonale, že ztratily úplně schopnost žít v páru.
Kde se stala chyby? Opravdu jsme schopni dojít jen do jednoho extrému k druhému? Odpovědi nečekejme, ale i dobře položená otázka může být impulsem k uvažování o vlastním životě a k vymezení vlastního postoje."

Hrají: Stanislava Jachnická, Dana Syslová, Dana Batulková, Veronika Gajerová, Evellyn Pacoláková, Aleš Procházka, Lukáš Jurek, Henrieta Hornáčková, Luboš Veselý, Radka Fidlerová, Daniela Choděrová, Petr Klimeš

















A po příchodu domů mě potěšilo, že Karel Plíhal získal žánrového Anděla za album Vzduchoprázdniny. Správně, kdo jiný byl měl v kategorii folk and country cenu za rok 2012 získat, že? Když se na tohle album čekalo tak dlouho a navíc se tedy opravdu povedlo:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat