čtvrtek 21. března 2013

P4: Holandský - Den 80.

Po dlouhé době zase lehce depkoidní den. Dopoledne úklid kanclu, kontaktní a výtvarky. V půl jedné jsem byla totálně vyřízená a to mě čekala ještě šichta do sedmi. Ale už je aspoň kde sedět a kam zapojit počítač. Jenže za chvíli nás toto stěhování bude čekat ještě jednou a to kvůli světlům. Netěším se na to už teď.
Klub zpestřen domluvenou exkurzí 20 holandských studentů. Přípravy vrcholí, kluci improvizují, věší i vlajky a my narychlo vyrábíme ještě placky na památku. Přichází návštěva, jenže není jich 20, ale 30. Rychlá improvizace, ale daří se vše zvládnout. K tomu děti na klubu a návštěva partičky. Prudí. Složení skupinky se změnilo. Přibyly 2 holčičky, které ještě minulý týden byly v pohodě. Teď by jim nejradši člověk jednu vrazil za ty kecy, které mají. Bude se to řešit dále - hlavně kvůli jejich budoucnosti. Jinak na klubu samí kluci a ke konci dost rozjetí. Dostává mě vzkaz přes FB ("nic proti, našli jsme si lepší klub"). Ano, nejsme jediní v Praze, ano jsou lepší. Jen to nějak nepřidalo. Ale nepřekvapilo - charakter pisatele tomu odpovídá.
Depka dále prohloubena tím, co mě čeká a nemine. Je konec března, tábor nemá krom data žádné bližší obrysy, zaučování nového člověka, další změny v otevírací době kvůli opravám, které zamíchají s návštěvností... A vše okořeněno "příjemnou" celodenní nedělní šichtou v CČM. Ano, JAHODĚ se povedl obrovský krok pro neziskovku, jen to prostě vyžaduje velké lidské investice a nasazení i v nepracovní dny. Prostě práce nad hlavu, k tomu řešení osobních věcí... Je toho nějak moc, ale bude lépe. Musí. Věřím tomu:-)


Žádné komentáře:

Okomentovat