neděle 3. června 2012

P3: Plitvičky - Den 155.

Vstáváme brzy a vyrážíme dále po dálnici přes Rakousko směr Slovinsko. Tam nás zlobí Felda - nesvítí světla, ale 2 telefonáty do Prahy a asi hodina času vše opraví a my můžeme v klidu pokračovat k Chorvatským hranicím.


















Přejezd je v pohodě a pokračujeme plynule dále. Z dálnice sjíždíme na Karlovac a dále pokračujeme po staré silnici. Cestou se sem tam objevují stále ještě rozstřílené domy po válce v Jugoslávii. Drsné memento.


















Po jedné hodině přijíždíme k Plitvickým jezerům. Vzhledem k tomu, že přijíždíme až po obědě, stihneme si projít jen dolní část národního parku. Vidíme ale to nejdůležitější a nejznámější - Velký vodopád, jeskyni a svezeme se i lodičkou a vláčkem. Nádherně modrá voda, svěže zelené stromy a svítící sluníčko. Parádní výlet.
























Před šestou opouštíme Plitvičky a pokračujeme po staré silnici na dálnici. Projíždíme více než pěti kilometrovým tunelem Sveti Rok a za ním to pro dnešek zalomujeme na parkovišti. Zapadající sluníčko nám na dobrou noc krásně osvítilo celou horskou masu i s dálničním mostem.

Žádné komentáře:

Okomentovat