sobota 13. března 2010

Flákárna - Den 72.

Míša hezky spinkající a poté se divící, kdo ho to zase budí.


Já jsem se aspoň večer lehce pustila do práce na Obory sociální politiky, abych neproflákala úplně celý den. Ale je to opruz, když člověk neví, jak zadané téma uchopit. Nemáte někdo nápad, jak zpracovat: "Je smysluplné rozdělovat péči o děti mezi ministerstvo školství, zdravotnictví a práce a sociálních věcí?"

3 komentáře:

  1. Nu, tak každý resort má pod palcem něco jiného - jiná péče je ve škole, tu by mělo zajišťovat MŠMT, jiná péče je zdravotní -> MZ a pak je tu péče sociální a tu má na starosti MSV. Asi bych psala o tom, že jedna instituce nemůže pojmout všechny problematiky, které s péčí o dítě mohou vyvstat :) A taky bych upozornila, že není fér házet si pak "problém" mezi sebou jako horký brambor. Pokud mám určité kompetence, mám také zodpovědnost! :)
    (asi blbě, co? :D)

    OdpovědětVymazat
  2. Blbě určitě ne. Já mám problém s tím, že nevím, co se chápe pod tím "systém péče o děti" - jak moc to je a není obecné. Jestli to mám brát obšírněji, tak jak píšeš ty, nebo se tím už myslí péče o ohrožené děti, kdy každé zařízení spadá pod jiné ministerstvo - např. kojenecký ústav pod MZ, dětský domov pod MŠMT apod. No, musím si nastudovat profesorovo pojetí péče a pak budu třeba moudřejší...

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, to mě pak také napadlo, jestli tu péči nemyslí v užším slova smyslu. Buď nastudovat, nebo mu napiš, příp. se zeptej na přednášce :)

    Kojenecké ústavy spadají pod MZ, jo?! (o.O)

    OdpovědětVymazat