pondělí 26. března 2012

P3: Nohavica v Hybernii - Den 86.

Druhý náš Jarkův koncert. Věděli jsme, do čeho jdeme, na co se máme těšit. O to víc nás zajímalo, jak moc budou koncerty stejné. Byli, ale ne zas tolik, jak jsem čekala. Lišilo se některé mluvené slovo, slyšeli jsme o 3 nové písničky více, Mikymauze vystřídalo Plebs blues, chybělo Muzeum... Jarek působil více v pohodě (koncert si ale užíval i minule), což bylo vzhledem k velikosti Hybernie (990 míst) překvapivé a i publikum na něj více reagovalo. Zaslouženě si vysloužil 2x potlesk ve stoje.
Neodpustím si matematiku, o které jsme včera hodně přemýšleli. Lístky do Hybernie se prodávali za 800, 700 a 600 Kč. Kapacita sálu je zaokrouhleně 1000 míst, když to zprůměrujeme, lístky se prodali za 700 000 Kč. Kolik z toho připadlo asi Jarkovi? A to je jen jeden koncert, v Hybernii se konaly dva a i na ostatní koncerty byli ceny dost podobné.
Pane Nohavico, byl to úžasný koncert, skvěle poskládané písně, milé mluvené slovo, nádherné splynutí kytary s akordeonem Roberta... Jen se nemůžu zbavit pocitu, že to prostě už není koncert písničkáře, ale skvěle propracovaná show. Nešlo by to, prosím, příště bez světýlek a třeba o dvě stovky levnější? Vždyť takhle si ostatní písničkáři musí připadat jako chudí příbuzní...


















PS: Pracovní hláška dnešního dne: "Nahoře v kanclu bylo všude zavřeno a byl cítit takový divný chlad!" Černý humor nás neopouští. A to je dobře!:-)

5 komentářů:

  1. Souhlasím. Pro mě je to důvod, proč na Nohavicu nejdu. Jeho písničky mám ráda, ale takhle to není folk.

    OdpovědětVymazat
  2. I přes všechny moje výtky, ale radši tohle než nic. Moc bych si přála vidět starého dobrého Nohavicu, ale to se už bohužel nestane. Tak aspoň takhle. Naživo je prostě naživo. Má pravdu - "Stahujte, palte, ale živý koncert nevypálíš". Umí si taky vybrat spolupracovníky - Robert Kusmierski je neuvěřitelný hudebník a doufám, že s ním bude nahrávat i novou desku. A až vyjde, tak už teď doporučuji k poslechu - některé nové písně, které hrál, jsou neuvěřitelně silné.

    OdpovědětVymazat
  3. Jenže ono asi nic není ideální - Termit se hodně rozplýval nad koncertem Samsona - byl prý dobrý, až na jednu maličkost - alkohol. Jarek nám zase k stáru dává do písní více a více sprostých slov a je více a více komerční. Plíhal není schopen ani po 3 letech nahrát novou desku, i když už na ní má asi 15 nových písniček a s přibývajícím věkem je více a více nepříjemný. Dobeš je stále více a více zahořklý. Nějak nám ta slavná éra písničkářů začíná být poznamenaná životem. Že by to byl signál najít si někoho mladšího, ještě folkovým způsobem života nepoznamenaného?

    OdpovědětVymazat
  4. Hm, myslíš třeba Tomáše Kluse? No já nevím, sám se do téhle kategorie chce zařadit, a dá se to i poslouchat, ale přijde mi někde hodně jinde. Tak uvidíme
    Kač.

    OdpovědětVymazat
  5. Klus je dobrej, ale, jak píšeš - je někde jinde. Dáme mu čas a uvidíme:-)

    OdpovědětVymazat