čtvrtek 8. srpna 2019

Slatiňany

Užíváme si léta, jsme v jednom kole a tak moje sporadické psaní zde, je ještě sporadičtější. Máme za sebou skvělou dovolenou ve Východních Čechách s přáteli a než ten krásný týden překryjí zase jiné prázdninové zážitky, honem si sem aspoň něco schovám.

Ubytování jsme měli nedaleko Seče a tento kout Čech nás naprosto nadchnul. Spousta výletních cílů v okolí, od nás hodinu a půl cesty naprosto bez dálnic, což Honzi jako řidič má rád. Určitě jsme tam nebyli naposledy, máme tam toho ještě spoustu k objevování.

Nejdelší a opravdu celodenní výlet byl do Slatiňan. Nejprve jsme objevovali okolní krajinu z rozhledny Bára, děti okusily místní hřiště a pak hurá o kousek dál k menhiru Strážce Železných hor. Poté procházka lesem přes lesní tělocvičnu ke Kočičímu hrádku. Cestou několik zastavení naučné stezky s aktivitami pro děti. Naprosto bez problému jsme tak ušli asi 3 km bez zbytečného remcání. Od Kočičího hrádku pak do Švýcárny do Interaktivního muzea starokladrubského koně. Pro děti naprostá bomba - sedlaly, hřebelcovaly a mazlily se s plyšovými koníky, vyzkoušely koňský simulátor i největšího plyšového koně v ČR. Pro dospěláky hned vedle herny promítali zajímavý dokument. Pak už jen večeře a hurá domů.

Protože ale z živých koní jsme toho moc neviděli, cestou domů z dovolené jsme se sem ještě vrátili a navštívili místní hřebčín. Pro ty naše dvě prťata to bylo dost utrpení, povídání průvodkyně je moc nebavilo, ale nakonec i ty koníky jsme viděli.  Jsou nádherní. Na někdy příště jsme si nechali místní zámek. Ten už jsme si prohlédnout nezvládli.


































Žádné komentáře:

Okomentovat